Kom videre

Her kan du og din ekspartner læse om, hvor I kan få hjælp til at tackle skilsmissen, og få teknikker til jeres fremtidige forældresamarbejde.

Gode kommunikationsmønstre

Kommunikation er en forudsætning for samarbejde. Derfor er det vigtigt, at I finder en god måde at kommunikere på efter skilsmissen. Det kan være en udfordring, men hvis I havner i et dårligt kommunikationsmønster, risikerer I, at måden, I taler til hinanden på, bliver et problem i sig selv.

Fire faresignaler
Der er fire faresignaler, som spænder ben for god kommunikation; optrapning, nedvurdering, negative fortolkninger og tilbagetrækning.
At blive opmærksom på faresignalerne og fjerne dem fra jeres samtaler, kan være et vigtigt skridt på vej til at kommunikere bedre sammen.

I videoen fortæller konsulent på Center for Familieudvikling Søren Marcussen mere om de fire faresignaler.

 

De svære samtaler
Nogle emner kan være svære at tale om, og nogle gange kører samtalen af sporet stik imod jeres bedste intentioner. Når det sker, kan det være en god ide at tage en lille pause – en såkaldt time out – inden I vender tilbage og færdiggør snakken. For selvom I måske ikke er enige, er det vigtigt, at I alligevel forsøger at nå frem til en fælles beslutning, der er til jeres barns bedste.

Konsulent på Center for Familieudvikling Søren Marcussen giver i videoen gode råd til at gennemføre en svær samtale.